ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      2017 - GENERALITATI

2017 - Generalitati

Am luat de fiecare data momentul care desparte, cel putin formal, anul 2016 de 2017. Si asta deoarece energia care se degaja in acea fractiune de secunda este una uriasa. Marea majoritate a oammenilor petrece, se bucura, dar mai ales, fiecare ins in parte spera pentru perioada care vine, isi defineste o dorinta, crede in ea, proiecteaza. Si asta nu este putin lucru cand se intampla la nivelul unei majoritati insemnate a planetei.

In decursul unui an sunt cinci momente importante, definitorii: patru date de natura (echinoctiile si solstitiile) si unul formal, inventat de noi oamenii. Este momentul trecerii dintre ani,  a carui energie se degaja din noi, un moment in care gandurile si entuziasmul nostru poate proiecta ceva pentru perioada urmatoare.

Secunda care desparte anii este una deci plina de intentie si influentele astrale se insereaza mai adanc in emotia generala. Tocmai de aceea, pentru fiecare inceput de an am dat recomandari pentru ”dorinta de la miezul noptii”. Pentru momentul 0:00 2017 as recomanda ca, de orice natura ar fi aceasta dorinta, ea sa vizeze comunicarea, paritatea si miscarea. Avem de adoptat o noua strategie si planul trebuie sa plece de la miezul noptii cand formularea dorintei ar trebui sa mearga catre ceva de genul: ”Imi doresc cutare lucru si Doamne, da-mi gandul cel just, vorbele cele intelepte si drumurile pe care le am de facut pentru ca aceasta dorinta sa mi se indeplineasca!”. Asezarea astrilor de data aceasta cere asumarea cuvintelor si a gandurilor care pleaca spre lucrul dorit.  

In opinia mea anul care vine este unul ceva mai domol, mai rational si mai putin agresiv decat 2016.

Avand un Jupiter in sextil cu Saturn la cumpana dintre ani, se pare ca va fi o perioada a intelepciunii. Morala asumata si cu regulile impuse vor lucra impreuna. Marile evenimente si principalele decizii vor avea dominanta acumularea de cunostinte, pregatirea temeinica, baza solida, schema prealabila.

In general in 2017 nu se va merge la intamplare, la inspiratie de moment, la noroc, desi il avem pe Jupiter in Casa 1. Pentru ca este in buna intelegere cu Saturn, norocul vine, vine sigur, dar vine pentru aceia care prefigureaza si pregatesc, pentru aceia care inteleg regulile si le respecta din convingere. Exercitiul pentru ei aduce pe langa indemanare, intelegerea superioara a lucrurilor pana la acel nivel la care devin parte a fiintei.

Cele mai mari gafe se pot face in zona declaratiilor. Discursurile trebuiesc bine pregatite deoarece declaratiile demonstrative, neinspirate pot face foarte mult rau. Inspiratia de moment ne ajuta numai in masura in care este urmare a unei bune intelegeri pe domeniul in discutie.  

Si in politica, sau poate mai ales in politica, recomand mare atentie la declaratii. Ele trebuiesc bine fondate, lipsite de aroganta. Daca o buna comunicare este esentiala pentru ca aliante benefice sa se realizeze, o declaratie nelalocul ei poate strica un eventual contract pentru care s-a muncit din greu, sau chiar mai rau, ruperea brutala a unui contract existent. Repet ca 2017 este anul comunicarii corecte!

Pentru toti aceia care au de incheiat o afacere, o negociere, o intelegere, care sunt purtatori de cuvant, care vand si cumpara, care schimba, care speculeaza, recomand sa isi pregateasca cu mare atentie actiunile, sa isi stapaneasca reactiile de moment si mai ales sa faca lucrurile asa cum scrie la carte. Abaterile de la norme se platesc.

Comunicarea trebuie sa treaca de la una asa-zis moderna, lipsita aparent de inhibitii, plina de glumite si de ironii, la una pur si simplu sobra si la obiect. Daca se renunta la dantelarii in exprimare se poate realiza acel ”punct ochit, punct lovit”, dar sa fie puncte clare nu zorzoane.  

Puterea intelectuala este mare, de aceea se cere precautie cand este vorba inclusiv de comunicarea mentala. De asemenea planificarea si controlul includ activitatea mentala. Tendintele acestea insa vor intampina obstacole neasteptate atunci cand nu sunt puse la punct toate detaliile. Este important modul in care ne putem adapta ideile, in care suntem capabili de schimburi de idei, de modificari de concepte, de a putea sa jonglam cu informatia, cum o putem percepe si transmite mai departe.

Anul acesta continua sa se realizeze aliante fulger intre persoane, companii, state, organizatii, care pana acum nu ne treceau prin minte. Aliantele pot fi si neasteptate si pozitive daca cei in cauza inteleg sa comunice intelept, cu cuvinte potrivite si sa negocieze corect conditiile partilor.

Planeta Pluton reprezinta procesele de transformare radicala de tip moarte-renastere. Este cea mai lenta planeta si sta intr-un semn sau casa chiar si 20 de ani. De ceva vreme, mai prcis din 2009, este pozitionata miezul noptii dintre ani in Casa 4 care semnifica pentru fiecare individ in parte relatia cu radacinile, cu familia parentala, in special cu mama, este relatia cu caminul sau cu locul in care se cuibareste si se simte protejat. Pentru marea majoritatea e oamnilor, la nivelul acestor elementele ale existentei au intervenit, din anul 2009 (pana in 2029), schimbari majore. Sau felul in care se raporteaza fiecare individ la aceste elemente, in interiorul sau profund, sufera transformari radicale. 

La nivel mundan, Pluton reprezinta toate lucrurile ascunse, serviciile secrete, politia, activitatea sub acoperire, lumea interlopa, conspiratia. Capacitatea de renastere a unei natiuni in urma unei crize este dominata tot de aceasta planeta.  Cu un Pluton in Capricorn, aceste transformari radicale cer abordarea unor noi strategii, al unor noi planuri de actiune. Cu un Pluton in Casa 4, transformarile tin mai ales de terotoriu, radacini, istorie, spatiul locativ, resurse subterane.

Atentie! Este planeta atacurilor violente si ascunse!

Dar daca ne raportam la Sistemul solar, Mama Terra este casa noastra. Aici vor interveni si la anul si pana in 2029, transformari de toate felurile.

Sa ne amintim ca in perioada 1972-1982, Pluton s-a aflat in Casa 1 dand oamenilor planetei  si preocuparilor lor caracteristice o noua fata. Din 1983 pana in 1994, cu un Pluton in Casa2, au avut loc la nivelul planetei transformari radicale la nivel economic si financiar, al posesiunilor si al averilor personale si nationale. Sa ne gandim numai la revolutiile care s-au tinut lant in 1989, la majoritatea dictaturilor care au fost rasturnate, bani ascunsi iesiti sau nu la suprafata, redistribuirea exploatarii resurselor Terrei.

1995-2009 Pluton s-a plimbat prin Casa 3, domeniul comunicarii si miscarii. Mijloacele de comunicare si de informare de atunci ar fi de nerecunoscut pentru un tanar care foloseste in ziua de azi net-ul si telefonul mobil, comunica facil cu persoane din alte orase sau chiar din afara tarii, lucruri care pana la acea perioada erau destul de limitate. Si mijloacele de deplasare s-au schimbat radical in acea perioada, liniile aeriene si-au schimbat semnificativ politicile, etc.

Acum Pluton se afla in casa 4. Mama-Terra este greu incercata. Si cum am spus, cu un Pluton in Capricorn totul are greutate, este foarte categoric si nimic nu este intamplator. Capricornul ca semn de pamant cardinal deschide, modifica. Si o face temeinic. O face deopotriva la nivel fizic (pamantul se schimba) dar si la nivelul strategiilor generale care din 2009 incoace dau impresia ca au luat-o razna. Dar Capricornul, cum am mai spus, nu va lasa lucrurile la intamplare. Totul face parte dintr-un mecanism foarte bine pus la punt, si aici nu ma refer la marea conspiratie mondiala! Nu ma refer pentru ca nu ma pricep, la nivel astral insa este posibil. Lucrurile fac parte dintr-o ”manevra” universala, legile Universului lucreaza. Dar chiar daca schimbarile nu sunt urmare a unei conspiratii minutios aranjate, atunci cand Pluton va parasi pentru ultima oara zodia Capricornului, prin 2024, lucrurile se vor fi asezat intr-o noua structura, bine socotita, ca dupa aceea, cu un Pluton in zodia Varsator si tot in Casa 4 pentru inca 5 ani, atentia sa se indrepte catre probleme general umanitare, in special, cred, sper, la adaptarea problemelor generate oamenilor de uriasele transformari prin care au trecut. Ultima trecere a lui Pluton prin zodia Capricorn a avut loc intre anii 1762-1778.

In anul 2017 se poate manifesta mai multa larghete in ceea ce priveste toleranta la substante halucinogene, pot sa fie lansate noi medicamente. Se poate intensifica lupta pentru impunerea de substante diverse pe piata care pana acum erau interzise. Dar in acest an apare riscul de accidente care sa aiba la baza substante toxice. Toleranta la drogurile usoare, alcool, abuzul de medicamente pot face victime.

Exista riscuri de accidente pe apa sau inundatii, tzunami etc. evenimente foarte brutale care vin fulger, lovesc si pleaca asa cum au venit.

In ceea ce priveste arta, actul artistic bazat pe inspiratie exploziva de moment nu prea tine in acest an. Inspiratia va fi uriasa. Succesul in arta in aceasta perioada va fi pentru aceia care langa talentul nativ (care este esential, trebuie sa recunoastem) si inspiratie vin cu munca si exercitiu pana la atingerea firescului.

Inovatiile, libertatile, depasirea limitelor sunt bine controlate de sextilul pe care Uranus il face cu Jupiter si de trigonul pe care il face cu Saturn. Intelepciunea merge mana in mana cu  conditionarile. Avem loc pentru nou dar bazat si documentat. Exploziile de inspiratie pot sa gaseasca granite si limitari, dar un bun al anului este acela ca toate restrictiile pe care le avem de infruntat sunt unele pe care ni le insusim din convingere. Deoarece regulile vor fi impuse cu intelepciune si cu larghete.
 
Voi reveni cat de curand cu predictiile pe zodii.
 
 
La multi ani!!!

 


contact@astrologie-reiki.ro