ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      ALIMENTELE

“E”-URILE : DACĂ FĂRĂ ELE NU SE POATE, SĂ LE DIMINUĂM EFECTELE!  

Auzim tot timpul cât de nocivi sunt conservanții și potențiatorii de arome din alimente. Și mai auzim de alimentele ”bio”, care nu sunt chiar ”bio”, și că nu este bine să consumăm brânză topită (după care, sincer, eu sunt topita!), să cumpărăm direct de la producători, dar nici acelea nu sunt în regula… Ce să credem, ce să mâncăm? Salată? Nicidecum! Cartofi, porumb, cereale, exclus! Făina, unul dintre cele mai nocive prafuri albe alături de sare și de zahăr (!!!???)!

Și totuși… Trebuie să existe și pentru noi, cei care trăim și ne alimentăm în anul 2017 o soluție.

Conservanții și îngrașămintele sunt inevitabile deoarece marile orașe, să nu mai vorbim de metropole, cu milioane de locuitori, ar putea fi imposibil de aprovizionat cu hrană 100% naturală: cu fermieri care la prima ora din dimineață să vină cu cobilița, cu lactate proaspete, cu legume și fructe culese în zori de zi. Vă vedeți fierbând laptele fără conservanți la prima oră dimineața? Sau cumpărând iaurt pentru o singură masă? Sau cumpărând mezeluri a căror termen de valabilitate expiră în cîteva ore? Rău cu rău, dar mai ră e fără rău! zice o vorbă din bătrâni, și e bine să ne-o amintim! 

Deci ce facem? Poate că o serie de specialiști ar trebui să își dea mâna, să găsească niște soluții rezonabile și să înceteze această campanie de alertă continua, care la nivel subliminal poate produce mai mult rău decât substanța în sine.

De ce nu ar avea astrologia un cuvânt de spus? Cum? Învățând cititorii cum să trăiască cu aceste alimente, fără stress-ul continuu că ceva le face rău, că ceva li se întâmplă, cu încredințarea că organismul îți reglează resursele așa cum trebuie.

În astrograma natală a fiecăruia dintre noi există o planetă care este responsabilă cu substanțele chimice din organism: Neptun. Ea se ocupă în corp cu asimilarea substanțelor chimice ingerate, cu selecția și eliminarea toxinelor. Neptun se ocupă cu circulația limfei care preia deșeurile de la nivelul țesuturilor. Neptun este o planeta cu un caracter dual: pe de o parte poate simboliza haosul, pe de altă parte intuiția profundă. Neptun are influență în mod special asupra gazelor, drogurilor, medicamentelor si anestezicelor. Are de asemenea influență asupra lichidelor, băuturilor, tutunului. Această planetă, lăsată la voia întâmplării și mai ales dacă în harta natală nu are un aspect optim, poate crea la nivelul energetic al organismului o stare de confuzie cu efecte imediate asupra substanleor și mineralelor. Manifestată corespunzător, Neptun poate face ca substanțe necesare pentru asigurarea unei stări de sănătate să fie reținute în organism iar cele  nocive să fie eliminate.

O manifestare adecvata a planetei Neptun se poate realiza cultivând: iertarea, compasiunea, iubirea divină și raportarea permanentă la Christos, ca Dumnezeu și model în viață pentru creștini. Neptun îndeamnă la cumpătare, devoțiune și iubire necondiționată. Mai trebuie să avem în vedere idealuri înalte spirituale (atenție! ideal ≠ obsesie), să incercăm să ne dezvoltăm intuiția și clarviziunea.

Și cel mai important lucru, CREDINȚA!

Un bun astrolog poate să identifice modalitatea cea mai la îndemână a fiecărui nativ de a manifesta benefic planeta Neptun funcție de poziția acesteia în astrograma natală. Aceasta ne poate ajuta să trecem peste grija toxinelor și să ne controlăm emoțiile pentru a ne menține în corp starea de sănătate.

Doresc să subliniez că acest articol nu se adresează celor care fac abuz de toxine: alcool și tutun în exces, droguri, medicamente în exces, alimentație total necorespunzătoare. Nu înghit orice, oricînd și las în grija planetelor! NU!!! Aceste remedii se adresează acelor nativi care au o atitudine pozitivă față de stare lor de sănătate, dar timpul și locul în care s-au născut sau trăiesc nu le permite să renunțe 100% la chimicale, fie ele E-uri, fie ele medicamete necesare.

Și mai ales, în cazul în care constatați orice afecțiune, adresați-vă medicului! Rolul astrologului este acela de a preveni degradarea stării de sănătate, de a spori efectul benefic al unor eventuale tratamente medicale sau de a preveni reapariția afecțiunilorcontact@astrologie-reiki.ro