ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      AM RECITIT JACK LONDON!
 

VIATA IN IZOLARE SI PLANETELE

Am recitit de curand ”Pe taramuri departate” o nuvela a lui Jack London. Si am legat de stirile tot mai dese ca sunt  multi oameni care doresc, in schimbul unei munci bine platite intr-o companie, libertatea totala, doresc, si chiar trec la fapte, izolarea in zone pustii in locul traiului intr-un mare oras. Isi iau familia, copiii, care urmeaza scoala la distanta, si gata cu ”civilizatia”. Pe moment i-am invidiat pentru curaj si actiune (Marte). Confortul urban se schimba in favoarea unui alt fel de confort: acela al linistii, al apropierii de natura si al unei sperante de apropiere de Dumnezeu. Este fara doar si poate o apropiere de Dumnezeu. Dar poate oricine face fata acestei provocari(Uranus)?  Sunt cei in cauza capabili de a-si urma idealul (Neptun) si de a se transforma radical (Pluton)?

Avem de retinut urmatorul lucru extrem de important: traiul in izolare, fara reperele unei vieti intr-o comunitate nu este decat pentru aceia care au reusit sa incheie un pact cu ei insisi. Si anume acela de a-si putea stabili reguli(Saturn) si de a-si insusi cu convingere acele reguli ca facand parte din ei(Jupiter). Apoi au sa-si dozeze si sa isi adapteze placerile, sa combata lenea (nici sa nu se gandeasca ca mai pot amana anumite lucruri pe maine sau pe poimaine) si delasarea, cu atentie inclusiv la tinuta de zi cu zi (Venus).

Mai este comunicarea (Mercur). Facem fata lipsei de comunicare in cazul retragerii din lume? Mercur in afara de legatura cu semenii nostri, in mitologie era mesagerul zeilor. Stim sa comunicam cu Ei?

Cum riscam a cadea usurel usurel in delasare atunci cand nu putem suporta rigorile saturniene este un fapt surprins de autor in nuvela la care fac referinta si pe care v-o recomand cu caldura. Jack London, desi poate considerat de unii demodat, are in majoritatea scrierilor sale aceasta idee a pactului cu tine insuti, a vointei de a te inscrie in niste repere de timp, de conduita (Saturn si in cele din urma, daca esti capabil, Jupiter).

Pentru eroii nuvelei amintite, certati categoric cu Saturn (pleaca de acasa si apoi se desprind de grupul principal tocmai fiindca nu suportau niciun fel de rigori), un Jupiter asumat poate ca le-ar fi salvat viata. Dar Jupiter nu vine decat dupa ce l-ai practicat pe Saturn pana ai integrat in fiinta ta autodisciplina.

Realitatea contemporana nu este atat de dramatica dar exagerarea este uneori binevenita. Literatura este totusi o arta.

Deci incercati sa va inscrieti in reperele existente in lumea moderna sau fiti siguri ca acelea care va apartin functioneaza!!! 
contact@astrologie-reiki.ro