ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      ASTRO-AGRICULTURA (2)

 
ASTRO-AGRICULTURA (2)
 
„Toate își au vremea lor, și fiecare lucru de supt ceruri îți are ceasul lui.
Nașterea își are vremea ei, și moartea își are vremea ei;
săditul își are vremea lui, și smulgerea celor sădite își are vremea ei”.
 (Eclesiastul 3: 1-2)
 
Semnele zodiacale exercită o influență asupra culturilor terrestre făcându-le productive sau sărăcăcioase funcție de poziția Lunii în semnul zodiacal prin care trece. Timpul pentru plantare/semănare este atunci când Soarele și linia orizontului (Ascendentul) sunt în semne favorabile culturii respective, sau, cel puțin în orice semn fertil. Orice semn fertil este favorabil însămânțarilor. Semnele cele mai fertile sunt Racul, Scorpionul și Peștii, urmate de semnele semifertile: Taurul, Balanța și Capricornul. O zi optimă pentru plantare este atunci când Luna intră, de asemenea, în acel semn în care se află Soarele și Ascendentul.

Culturile cu frunze care cresc deasupra solului ar trebui să fie plantate la Luna Nouă sau în timp ce Luna este în creștere în Pesti, Taur, Rac sau Scorpion.

Copacii și culturile care necesită mai mult de un an pentru a da rod ar trebui să fie plantate pe timp de Lună Plină sau Luna în scădere în Taur (zodie caracterizata de statornicie). Culturile care cresc sub sol (ex. cartofi, arahide, morcovi, etc.) ar trebui să fie plantate când Luna este în scădere. 

contact@astrologie-reiki.ro