ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      HOROSCOP 2013

HOROSCOP 2013

 

 HOROSCOP SAPTAMANAL  

 CONSILIERE ASTROLOGICA 

 PENTRU CE AS APELA LA UN ASTROLOG? 

 

 

Daca demnitatea artelor ar fi evaluata dupa materia lor prima, aceea pe care unii o numesc astrolomie, iar altii astrologie... ar fi de departe cea mai inalta.

(Nicolaus Copernic, 1473-1543)

 

TENDINTE GENERALE

 

Se pare avem de-a face cu un an ceva mai putin tensionat decat 2012. Printre aspectele tensionate ale anului sunt cuadratura dintre Uranus si Pluto, cu care trebuie sa ne obisnuim deoarece va dura pana in anul 2018. Dat fiind ca Pluto a fost in opinia mea implicat foarte serios in criza economica care a afectat intreg mapamondul, inclin sa cred ca acesta este planeta care ne indica modalitatea cea mai buna pentru iesirea din criza. Cum? Prin activarea acelor calitati pe care fiecare dintre noi le avem ascunse undeva foarte profund si pe care inca nu le-am utilizat. Fiecare dintre noi are resurse la care inca nu a ajuns. Pluto tocmai asta face, ne ajuta sa le identificam, sa le localizam si sa le dislocam. Uranus vine cu latura de originalitate. Fiecare dintre noi are propriile-i resurse care nu seamana cu ale fratelui, prietenului, colegului, vecinului. Dar cum pentru o dislocare din profunzimi trebuie sa folosim metode invazive, care produc in cel mai bun caz disconfort, cuadratura nu este altceva decat instrumentul cu care astrii „opereaza”.  

Domeniul relatiilor se va gasi sub semnul lui Uranus, si nu numai anul acesta ci pentru inca 7 ani de acum inainte. Asta inseamna ca partenerii fie ei de viata sau de afaceri, isi vor dori fiecare parte lui de libertate din care cauza situatiile pot deveni explozive pentru aceia care nu au suficianta intelepciune sa inteleaga nu numai libertatile partenerului dar si propriile-i nevoi in acest sens. Foarte posibil sa se dezvolte contracte din cele mai neobisnuite, fie ca termeni contractuali fie intre parteneri de-a dreptul surprinzatori. Din aceasta cauza, la nivelul tarilor putem asista la stabilirea de relatii intre state care pana acum pareau imposibil de adus impreuna la masa tratativelor. In concluzie, vor avea succes cei care stiu, si din acest punct de vedere, sa se elibereze de prejudecati si de sabloane.

Din punct de vedere financiar, anul va fi dominat de prezenta lui Saturn, deci austeritate. Stiu ca foarte multi ridica ochii spre cer cand aud de acest cuvant, dar lucrurile nu sunt atat de grave cum par. Conforma DEX austeritatea inseamna ceva care vadeste cumpatare, cu simtul masurii, sobru, care nu admite nicio abatere de la normele sau regulile stabilite sever, care contine strictul necesar, lipsit de ornamente inutile. Aceasta austeritate se refera deopotriva la modul in care castigam si la modul in care cheltuim banii. Daca avem o baza sanatoasa, daca ne-am pregatit temeinic domeniul in care dorim sa ne castigam banii si bunurile de care avem nevoie, daca actionam responsabil, atunci totul este in regula. Trebuie sa intelegem ca consuminsmul la care ne-a condus asa numita societate de consum, economia de piata, sloganul “Banii trebuie sa circule” nu mai sunt de actualitate. Sigur, banii trebuie sa circule, altfel blocam cu totul economia, dar intr-un mod echilibrat. Saturn vegheaza ca salariile sa reflecte munca depusa, beneficiile sa fie si ele echilibrate. In caz contrar, Saturn amendeaza orice abuz. Vom asiste la o serie de “reglari de conturu” intre institutiile statului menite sa vegheze la circulatia finantelor si aceia care nu au avut simtul masurii. Trebuie sa ne intoarcem la o oarecare cumpatare, nu renuntare neaparat. Poate intelegem in sfarsit ca nu mai este cazul sa ne cumparam mai multe lucruri decat putem folosi intr-o viata. Este foarte posibil ca aceasta criza economica sa fi fost si un efect al energiilor Mamei Terra care nu mai putea suporta abuzurile care se fac asupra resurselor naturale, produsele nedegradabile aruncate la intamplare, utilizarea pe scara larga a produselor de unica folosinta etc. Natura doreste sa lasam copiilor nostri cel putin cat am primit si noi. Conceptul de dezvoltare durabila spune ca avem voie sa consumam resursele, de-alungul unei generatii, pana la limita regenerarii naturale. Asa am facut???

Foare bine se va prezenta 2013 din punct de vedere al comunicarii. Anul acesta si cei mai taciturni oameni vor putea fi abordati! Si nu numai abordati, vom obtine de la ei chiar reactii ample, raspunsuri elaborate, glumite. In transporturi, drumuri scurte, va fi ceva mai mult calm, mai multa armonie. Drumurile scurte, chiar simplele iesiri la cumparaturi vor fi mai line, lipsite de agresivitatea care le-a caracterizat in 2012. Dupa un an atat agitat cum a fost 2012, vom avea impresia ca am ajuns pe alt taram! Calmul si armonia vor domina traficul. Bineinteles ca estimez (sa dea Dumnezeu sa am dreptate!!!) ca si accidentele si evenimentele neplacute vor fi reduse considerabil.

Lumea va consuma multa energie  in amenajarea caminului. Tineti cont de austeritatea de care am vorbit la inceput si nu va aruncati in amenajari opulente. Fixati-va un buget pe care sa nu il depasiti nicicum.
Exista si o parte a oamenilor pentru care schimbarile referitoare la camin vor fi mai putin fericite: pierderea acestuia, schimbari nedorite, mutari nedorite. Recomandarea: atentie mare la cheltuieli, la modul in care va gestionati finantele! Nu actionati impulsiv, cantariti foarte bine actiunile mai ales nu va hazardati sa puneti gaj caminul in nici un caz, pentru niciun fel de afaceri “tentante”.Limitati-va la lucruri temperate, obisnuite, limitati-va la traiul de zi cu zi in cazul in care se pune problema sa garantati ceva, orice, cu caminul dumnevoastra.
O alta latura importanta este relatia cu parintii care va fi una mai accentuata in acest an decat altadata.
La nivel macro, foarte posibile descoperiri arheologice extrem de importante, dezvoltarea de programe istorice, renovari de situri istorice, restaurari importante, intr-un cuvant o preocupare mai intensa pentru tot ce inseamna trecut, radacini, etc. Pe multi o sa inceapa sa ii preocupe trecutul familiei si sa purceada la trasarea arborelui genealogic.

Din lumea invizibila, din marile mistere ale omenirii este posibil sa se materializeze mici picaturi si sa ne fie transmise fiecaruia pe calea pe care o are la indemana: unora sub forma de vise, altora efectiv revelatii, adica pur si simplu incep sa “stie”, sa vada, nici ei nu stiu de unde. La nivel macro, posibile preocupari spirituale, “scapari” de informatii pana acum ascunse publicului larg, constientizarea unor lucruri misterioase la nivel larg. Deci fiacaruia i se va "arata" functie de cat a cautat si cat s-a straduit sa penetreze lumea misterelor (citeste articolul Saturn in sextil cu Pluto).

Neptun in Pesti este datator de multa iubire neconditionata, de imaginatie debordanta, idealuri inalte. Exista sansa, pentru aceia care exagereaza cu studiile teoretice si pentru aceia care au devenit dependenti de un profesor, duhovnic, guru, sau un alt indrumator spiritual/intelectual, ca tocmai acest lucrul sa ii indeparteze de experientele adevarate si sa estompeze accesul la informatiile subtile la care putem avea acces in pozitia in care se gaseste Neptul in anul in discutie. 
 
Perioadele cele mai concludente, in opinia mea, sunt:
  • 7-8 februarie, conjunctie Mercur-Marte-Nerptun-Kiron, ratiune, informatie, visare, ideal, actiune, dorinta, impuls, vindecare, eliberare, constientizarea cauzelor problemelor, toate acesea actioneaza impreuna, isi amplifica efectele, zile extrem de productive la nivelul subconstientului. Atentie marita la orice informatie, din planul material dar nu numai. Posibila constientizare a cauzelor problemelor noastre si a posibilitatilor de vindecare;
  • 17 februarie, zi extrem de tensionata;
  • 23 februarie, Mercur intra in retrogradatie, intra din nou in conjunctie cu Soarele, Kiron si Marte, cu care se realizeaza un aspect de colaborare dar si de amplificare a efectelor: energie interioara, caldura sufleteasca, vindecare, constiebtizare, actiune-dorinta. Posibil sa realizam la nivel constient informatiile primite in 7-8 februarie si sa actionam spre vindecare efectiva. Retrogradatia poate insemna ca ratiunea este estompata, dezvoltandu-se latuta inconstienta. Deci, atentie, toata luna Februarie;
  • 7 martie, un manunchi de planete in semnul Pestilor, abandonare in mainile Divinului, abandonarea in folosul semenilor, a celor pe care ii iubim. Abandonarea de sine in vointa Divina este cel mai bun remediu pentru orice afectiune ca este ea fizica, morala, materiala. Mercur retrograd mareste posibilitatea de perceptie extrasenzoriala, chiar daca aceste informatii sunt niste recapitulari ale unor lectii pe care nu le-am mai trait dar nu le-am adoptat. Parca toate aceste planete se cearta, cu cine, tocmai cu jovialul Lupiter care fiind in Gemeni nu suporta atata abandonare, atata izolare si chiama la intalniri placute, sarmante, la comunicare, glumeste cu noi, dar toate acestea par ca mai mult ne  irita decat sa ne binedispuna. Lui Pluto insa ii place (pai cum sa nu-I placa!) si ne da si el o mana de ajutor in cufundarea in sine, cu un sextil. Din acest aspect nu putem iesi decat transformati destul de profund;
  • Incet incet grupul se planete se muta in zodia Berbecului, actionand ca o renastere in plan fizic. Aplicarea in plan fizic, total revigorati dupa retragerea di perioada anterioara, a unui nou program. Aprilie este o luna a vindecarii prin transformare radicala. Un proces de tranzitie care implica planete aflate in semne cardinale si mobile, initiative urmate de miscare. Procesul este radical.
  • Se muta incet, incet greutatea in zodia Taur, dar nu cu aceeasi intensitate ca in Pesti. Este vorba de Soare, Mercur, Venus si Marte. Este o activitate intensa in plan material, foarte aproape de pamant. Lumina, informatie, placere si dorinta. De data asta Kiron face sextil, nu amplifica fenomenul dar il ajuta. Pluto ajuta! Incepem sa traducem in plan material ce am simtit/vazut/visat cateva luni in urma;
  • Grupul se muta in Gemeni unde vine si Jupiter in conjunctie, fenomenul luind amploare;
  • 20 iunie este o data imprtanta, Jupiter intra in trigon cu Saturn, aspect deopsebit de benefic atat prin calitatile morale pe care le degaja cat si prin intensitatea si lungimea in timp a aspectului, ambele fiind planete grele si  lente. In tot acest timp ele fac un trigon regal, impreuna cu Neptun, pe semne de apa. La nivel emotional este o perioada de Conditii favorabile pentru manifestarea talentelor, pentru manifestarea sentimentelor. stimuleaza manifestarile artistilor. Se pot manifesta efecte psihice la cei mai sensibili. Fenomenul se amplifica pe 27 iunie. I
  • In jurul lui 20 august Neptun schimba locul cu Kiron, vine o perioada de vindecare dar eu as spune de constientizare si aplicare a celor invatate de la Neptun. In septembrie trigonul regal se stinge dar ramane trigonul intre Saturn si Jupiter pana prin ianuarie 2014.

Exista si aspecte tensionate, motivante de-a lungul lui 2013, in marealor majoritate avand pe Pluto drept focar, respectiv avand drept cauza dar si cheie procesul de moarte-renastere. Schimbare, schimbare, schimbare! Nu asteptati ca lucrurile sa intre din nou pe sine, ele au schimbat linia, umblati la macaz, altfel riscati sa deraiati!

Sa invatam, sa fim atenti in 2013 la tot ce ne trimit astrii deoarece in 2014 va trebui sa aplicam ce am invata si celor care au chiulit de la cursuri nu le va fi usor deloc.

Decembrie 2013 ne gaseste in acest aspect de trigon Jupiter-Saturn, cu un Jupiter retrograd, aspect care va influenta intreg anul 2014. Dar depre asta la anul!!!

Ce vor face nativii diverselor zodii in 2013?

 

Berbec:

Sunteti intr-o dispozitie deschisa, sincera. Puteti sa va gestionati foarte bine problemele. Saturn va scormoneste niste chestiuni foarte profunde ale vietii dumnevoastra care au un impact foarte important asupra carierei. Pe de alta parte Pluto este acela care va descoperi in cariera dumnevoastra germeni care inca nu au incoltiit sau posibilitatea unor schimbari radicale. Sau poate o perioada de regenerare dupa una cu adevarat dificila. Schimbarle pot fi fie in bine fie in rau, functie de cat de profund puteti merge cu transformarea dumnevoastra.

Taur:

Dumnevoastra anul 2013 va poate aduce o schimbare in relatiile cu strainatatea, persoane straine, drumuri lungi tematice, la studii sau contractuale. Toate acestea depind de modul in care stiti sa va gestionati contractele, parteneriatele sau relatia cu sotul/sotia. Nu exclud posibilitatea unei casatorii in afara tarii sau cu o persoana straina sau de alta religie. Va recomand corectitudine si pedanta in tot ce inseamna parteneriat sau relatie contractuala. De altfel domeniul casatoriei sau al parteneriatelor se afla sub lupa lui Saturn si asta inseamna ca orice derapaj este aspru amendat. 

Gemeni:

Sunteti intr-o perioada in care puneti mare pret pe tot ce inseamna asociere, parteneriat. Simtiti nevoia sa va sfatuiti, sa cereti ajutor dar in acelasi timp sa impartasiti tot ce aveti mai bun cu cineva: partenerul de viata, colecul de apartament, parinti, frati, parteneri de afaceri, colegi etc. Aveti grija de tot ce inseamna munca de rutina, efort fizic, va poate aduce o schimbare radicala in viata dumnevoastra dar si in interiorul cel mai profund. Problemele de sanatate va pot face necazuri de aceea la orice semn sau neregula prezentati-va la medic. Nu ar strica sa va faceti un set de analize. De asemenea nu exclud posibilitatea unei mosteniri care sa va schimbe viata. 

Rac:

Doriti sa realizati ceva care sa va reprezinte si sa va exprime pasiunea. Pentru aceasta trebuie sa luati lucrurile in serios si sa actionati cu punctualitate si raspundere pentru ca va poate aduce pe langa satisfactia lucrului facut cu pasiune si un contract bun. Nu este exclusa o casatorie din dragoste. In cazul mai putin fericit, in care aveti o pasiune in afara casatoriei sunteti expus sa iasa totul la suprafata deoarece Saturn nu admite lucrurile ilicite. Aceasta poate sa provoace transformari radicale in domeniul parteneriatelor dumnevoastra. 

Leu:

Va asumati noi obligatii in ce priveste caminul dumnevoastra, poate sa schimbati ceva, poate sa il renovatiaveti si asta va epuizeaza din cale-afara. Tineti cont de regimul de austeritate. Nu va lansati in extravagante in niciun caz! Cele mai importante schimbari care se vor petrece in viata dumnevoastra in acest an au in centru caminul si ralatia cu parintii, in special cu mama. Poate sa fie si o preocupare pentru istorie, radacini, studii de arheologie, tot ce inseamna trecut. 

Fecioara:

Suferiti de o pasiune amoroasa care va stirnesc impulsuri erotice deosebite. Este foarte important modul in care comunicati si in care schimbati informatii. Faceti-o cu seriozitate si cu decenta altfel riscati sa denaturati sau sa stricati lucrurile care sunt foarte sensibile. O atat de mare pasiune trebuie gestionnata cu mult tact. O lata varianta este aceea a relatiilor cu copiii care pot necesita aprofundarea anumitor aspecte sau pur si simplu transformarea acestora din temelii. 

Balanta:

Anul acesta veti fi mai retrasi ca de obicei. Este un an de introspectie si de reincarcare a bateriilor. Pentru circa 7 ani veti avea parte de parteneriate din cele mai neobisnuite. In casnicie, sau pentru a va realiza o casnicie reusita, folositi-va de toata originalitatea si extravaganta de care dispuneti. Saturn in Casa 12, Pluto in Casa 2, schimbati ceva in modul in care va raportati la bani, posesiuni, bunuri/placeri lumesti.

Scorpion:

Cu Saturn in Casa 1 si Jupiter in Casa 8, va puteti astepta la schimbari importante in personalitaea dumnevoastra. Invatati sa vedeti lucrurile in profunzimea lor. Planetele grele lucreaza la transformarea dumnevoastra, chiar pe pe vibratia care va este specifica. ca cat lucrurile sunt mai profunde, dar si mai ascunse, cu atat va sunt mai familiare. Deci nu cred ca aveti nevoie de explicatii suplimentare. In orice caz, tineti cont ca este un an extrem de important pentru dumnevoastra si acordati atentie oricarei informatii, de orice natura. Saturn in Casa 1 - Pluto in Casa 3, incercati sa schimbati ceva in 2013 in modul in care comunicati, in rationamentele obisnuite. Nu duceti grija banilor in 2013!

Sagetator:

Sunteti intr-un an in care sunteti plin de sarm Va face placere propria dumnevoastra persoana. Va recomand sa va ocupati de dumnevoastra si sa va oferiti mici rasfaturi, mici placeri, sa incercati sa va impacati cu dumnevoastra si sa va placa propria persoana. Cu Saturn in Casa 12 si Pluto in Casa 2, va trebui sa  schimbati ceva in modul in care va raportati la bani, posesiuni, bunuri/placeri lumesti.

Capricorn:

Sunteti intr-o perioada in care va doriti sa actionati mai mult pe cont propriu, concentrat pe propria persoana, de unul singur. Nu trebuie ca partenerul de viata sa simta acest lucru. Incercati sa mentineti un echilibru intre propriile nevoi si modul in care va manifestati fata de ceilalti, altfel riscati sa va deteriorati relatii, afaceri sau chiar mai rau, casa, familia. Saturn in Casa 11 si Pluto in Casa 1, schimbarile majore care se cer de la dumnevoastra sunt in planul personalitatii si inclin sa cred ca vor fi provocate de anturajul dumnevoastra. 

Varsator:

Si dumnevoastra dati dovada de putere si independenta, stiti ce doriti de la acest an si va gestionati singur problemele. Anul acesta este foarte important pentru cariera dumnevoastra. Trebuie sa fiti atenti la partea scunsa a lucrurilor: fie ca vi se ascunde ceva si acest lucru va va aduce neplaceri, fie in ascuns cineva pledeaza pentru o avansare a dumnevoastra. In orice caz, lucrurile nu vor ramana asa cum sunt acum. 

Pesti:

Sunteti optimist, deschis, nu prea puteti sa ascundeti ce ganditi. Aveti pe Neptun in zodia dumnevoastra, va abanbonati in sine si in mainile Divinitatii. Este starea care va caracterizeaza si in care va simtiti "ca pestele in apa". Totodata este starea care va este nu numai recomandata ci si benefica. Deci este anul dumnevoastra! Si pentru ca veti face un mare salt spiritual, veti simti nevoia sa faceti ceva schimbari in ce priveste anturajul. Aceleasi schimbari se vor face si in cazul in care din punct de vedere spiritual inregistrati insuccese. Saturn este in Casa 9 si va masoara capacitatile intelectuale si spirituale la milimetru. In cazul in care porniti la un drum lung, tematic, pregatiti tot in amanunt si gasiti un alt grup de prieteni decat cel cu care ati plecat de obicei pana acum.
contact@astrologie-reiki.ro