ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      HOROSCOP 2016HOROSCOP 2016

La mulți ani 2016, anul sa va aducă sănătate, realizări, dragoste și spor! Dar mai ales pace și armonie!

Noul an ne va întâmpine ca de obicei cu petreceri, dans, muzică, focuri de artificii (poate ceva mai temperate, toți avem amintiri destul de proaspete și de amare legat de acest subiect). Într-un cuvânt mult zgomot dar mai ales dorințe. Dorințe și speranțe intenționate la miez de nospte, spuse în șoapta sau în gând pentru că, nu-i așa, o dorință exprimata cu voce tare își disipează din energia infăptuitoare.

Ne despărțim de un an! Un an destul de plin dacă ne gândim puțin. Și această plinătate nu a afectat pe toată lumea la fel. Este și normal!

Pragul este semnalat la nivel subtil de o planetă numită Saturn. Ea măsoară timpul, ea montează bornele, ea cântărește ce și cât am făcut , ce mai avem de făcut și cum. Dacă la intrarea în 2015 planeta se afla într-o zonă eterică, într-o zonă în care timpul părea că ne înconjoară din toate părțile, că obligațiile ne copleșesc, mental, spiritual, fizic, că nu se mai opresc, în 2016 situația pare mai relaxată din acest punct de vedere. De data aceasta regulie sunt asumate. Impuse cu diplomație, cu zâmbetul pe buze. Ne obișnuim cu ele dar mai mult decat atât, ne patrund în constiintă, le îndeplinim cu convingere. Timpul nu ne mai presează ci devine un aliat care pare (sau poate chiar așa este!?) că ia dimensiunea potrivită.

2016 este un an în care mai urcăm o treaptă de moralitate, de civilizație și greșim mai rar. Pedepsele din afară sunt mai blânde, cele de conștiință mai aspre. S-a mai trecut prin aceasta fază acum circa 30 de ani, mai precis între 1985 și 1988. Ca să ne dăm seama despre ce este vorba, a fost epoca lui Regan și a lui Gorbaciov. Perioadă în care diplomația a făcut să se relaxeze și cele mai aprige spirite, opoziția să se transforme în complementaritate, tensiunile în motivații s.a.m.d. Această atmosferă poate dura până în 2018.

Și când avem de făcut un bilanț și când ne schițăm o strategie, un plan, suntem mai dibaci. Planurile devin ceva mai elaborate și țintesc mai sus. Par și mai ușor de îndeplinit.

Momentul dintre ani este foarte important prin forța pe care noi i-o dăm. Se simte emoția momentului când secundarul se apropie de ora exactă. Atunci mintea se concentrează pe dorință!

Și BUUUUM! – 2016!

Dar de data aceasta, privind poziția aștrilor la miez de noapte, eu zic să schimbăm puțin procedura. Să o simplificăm. Poate unora nu le convine, vor ceva să se întâmple neapărat exact așa cum vor ei. Dar de data aceasta este cazul să ne rugăm și să cerem de la Dumnezeu să ne dea ceea ce este mai bun pentru fiecare dintre noi în 2016. Asta este recomandat, în opinia mea, la secunda ”0” 2016. Puțină abandonare! Multă încredere!

Și acum să trecem la aspectele mai puțin plăcute ale lui 2016.

  

Avem doua cuadraturi încrucișate pe casa caminului și a rădăcinilor. Ca două săbii de foc. Ele ne duc într-un fel de conflict în relatiile personale: familia parentală contra soț/soție, propriile impulsuri contra cicălelilor celor de acasă. Interesele familiale contra celor contractuale.

La nivel mondial, turnir, duel pentru teritorii. Poate însemna și o luptă pentru tot ce înseamnă rădăcini. Poate să însemne o sporire a numărului celor care sunt nevoiți să își părăsească casa și familiile pentru o viață mai bună sau doar pentru viață și atât.

Noi descoperiri arheologice pot să stârneasca polemici și să zgândăre niște orgolii. Dar până la urmă va prima stiința și rigurozitatea.

Turismul și scurtele deplasări par să își revină. Poate evenimentele nefericite din ultima perioada au făcut ca unii să se gândească bine până să plece la drum și să se deplaseze numai acolo unde este strict necesar. Dar din anul care vine lumea își va recăpăta, ce-i drept puțin câte puțin, plăcerea de a călători.

De anul trecut am anunțat reguli noi, mai severe în ce privește circulația rutieră și comunicarea și ele continuă și anul acesta dar sub o formă mai prietenoasă.

În ceea ce priveste gadgeturile audio ele vor evolua mai mult pe latura estetica decât pe aceea a facilităților oferite.

Comerțul își revine deși încă este domolit. Lucrurile par să meargă mai bine în zona contractelor și a parteneriatelor unde se stabilesc noi alianțe. Tranzacțiile vor mai aștepta.

Și in zona diplomației mondiale trebuie să ne așteptăm la noi alianțe, foarte surprinzătoare care se bazează mai mult pe concepții comune decât pe interese materiale stricte.IANUARIE

Este o lună foarte agitată și lucrurile par neclare. Mintea este supusă unei tensiuni căreia numai o retragere cațiva pași și o privire detașata asupra lucrurilor îi poate aduce rațiunea la loc. Cine nu este angrenat în probleme care nu suportă amânare, este bine să stea retras și să nu întreprindă lucruri o perioadă. Mergeti pe drumul cunoscut.

BERBECII: simt că doresc să fie liberi dar responsabilitățile sociale îi apasă. În 2016 vor avea obligații contractuale care nu le prea lasă posibilitatea de a-și manifesta inventivitatea. Trebuie să meargă pe o rutină fapt care îi cam deranjează. Și cu partenerul de viață dacă sunt discuții în contradictoriu, acestea vizează viața profesională și poziția socială. Norocul lor este că le place ceea ce au de făcut și deși tensiunea este mare, nu îi afectează și lucrează cu spor. Nu le plac contractele în care sunt parte și văd că munca lor de zi cu zi nu le aduce poziția pe care consideră că o merită de aceea se revoltă.

TAURII: vor sa învețe, să călătorească, să evolueze. Creativitatea se inspiră din zone până acum neexplorate sau demult uitate. Sunt motivați și muncesc din greu. Credeau că se angajează la o activitate relaxată și s-au trezit cu treabă până peste cap. Deși își doresc sa călătorească, să studieze, să facă lucruri interesante, sunt blocați în activități și obligații și muncă de rutină. Și pentru că sunt constiincioși, fac ceea ce trebuie. Sunt însă foarte creativi și asta le mai dă o gură de aer. Și-au pus în gînd să realizeze ceva pentru sufletul lor, ceva în care au pus pasiune și este foarte posibil ca în 2016 să reușeasca. Unii tauri este posibil să devina parinți.

GEMENII: se bazează pe banii partenerilor sau pe o moștenire. Și pe acest motiv apar ciocniri. Cu prietenii, cu grupurile din care fac parte. Sunt posibile și conflicte cu copiii, legate de moșteniri, de posesiuni. Simt nevoia de protecție și o au. Sunt mai legați de casă, de cămin, caută locul in care se retrag să își încarce bateriile. Rezolvă o problemă legată de cămin și de copii cu succes. Este posibil ca in cursul anului 2016 să li se încredințeze banii unor parteneri de afaceri pe care va trebui să îi gestioneze și din care vor avea și ei un beneficiu. Este posibil și ca familia să îi solicite să gestioneze bunuri comune, luctu pe care îl îndeplinesc dar cu tensiuni în cadrul grupului din care fa parte: prieteni, colegi, vecini.

RACII: așteaptă și vor primi o veste bună care să le spună că niște probleme la locul de muncă s-au rezolvat. Fie se angajează la un nou loc de munca, avantajos. Contractul în sine însă are ceva ce nu le place. Ei simt că ceva li se ascunde, și așa și este, și de aici tensiuni. Au posibilitatea să se manifeste în totalitate în domeniul profesional, este posibilă o avansare surprinzătoare dar foarte solicitanta. Familia, casa îi solicita pe de altă parte. În 2016 sunt mobili. Vin vești bune, fac niște drumuri și asta mai consumă din energiile negative.

LEII: vor fi cei mai câștigați la bani. Au parte de stabilitate economică pentru că sunt corecți și le vin idei bune. Pot face achiziții profitabile. Dar muncesc până la epuizare. De data aceasta știința nu le prea folosește sau dimpotrivă, le face sânge rău: la ce bun că știu atâtea când muncesc ca un rob. Da, da, dar vine și răsplata! Pentru că în 2016 au o mare abilitate financiară. Sau poate că intră în posesia unor valori sau își administrează cu succes ceea ce au acum.

FECIOARELE: sunt pe drumul dezvoltării personalității. Devin mai înțelepți, mai sfătoși, mai diplomați. Au și intuiția ascuțită. Și asta pentru că 2016 le aduce niște probleme în care dacă În casa iubirii este mare încordare. Este posibil să fie îndrăgostiți până peste cap și de cealaltă parte să nu aibă răspunsul dorit sau o mare iubire se transformă în iureș. Au nevoie de bani, se agita și consumă cea mai mare parte de energie în administrarea sau în dobândirea bunurilor materiale sau a banilor. Un secret iese de unde stă ascuns și le provoaca toate necazurile din acest an. Este foarte posibil să revină acasă după o aventură care le-a cam dat bataie de cap și i-a epuizat.

BALANȚELE: au tendința de a se izola în acest an mai mult ca de obicei. Și cei de acasă nu le satisface această nevoie. Sunt mai irascibili ca de obicei, ei care sunt atât de echilibrati, acum cred că unul dintre talele este sus și celalalt jos. Au tot felul de dispute acasă în special cu partenerul de viață. Deși partenerul de viață încearcă, nu reușește să comunice deoarece nativul balanță dorește libertate. Dar nu acea libertate de care se teme partenerul său ci aceea de a se retrage cu sine. Este foarte posibil ca nativii balanță să aibă și probleme de sănătate de aceea este bine să preîntâmpine cu un set de analize sau cu o vizitî la medic, sau cu controale constiincioase daca le-au fosr recomandate.

SCORPIONII: au comunicarea plină de scântei. Parca le ies flăcări în loc de cuvinte. Și culmea este că problemele lor nu sunt atât de negre precum li se pare. Dar fac greseala să se lase coduși de alții, abandonează lupta și acumulează energie și la un moment dat totul sare în aer. Și de aici, impresia că alții sunt de vină pentru eventualele lor eșecuri (sau eșecurile ilizorii!). Prietenii sau colegii sunt aproape și caută să îi tempereze. Aceia care sunt mai înțelepți se fac că nu le observă înțepăturile. La locul de muncă au libertate de mișcare de aceea ar trebui să își orienteze energiile în această direcție: sa fie inventivi, să tragă lucrurile către înainte. Ei au abilitatea de a alchimiza energiile negative provenite din tensiuni. Dacă reușesc acest lucru, au o forță extraordinară de a mișca lucrurile la serviciu și în relația cu colegii. Dar să mențină sensul pozitiv!

SĂGETĂTORII: Au noroc la bani. Știu cu să îi caștige. Au de administrat niște valori și acum parcă s-au luminat și în 2016 vor lua deciziile corecte și care îi avantajează. Poate că aceste lucruri îi va irita pe colegi și pe prieteni, sau ei înșișivor supăra pe cineva de care depinde sitiuația lor financiară pentru 2016. Sunt posibila și probleme cu copiii și tot legate de finanțe. Fie că aceștia cheltuiesc prea mult, fie cer mai mult decât le puteți oferi, fie vă țin în loc din varii motive și vă afectează financiar. Puteți trece peste toate acestea cu finețe și armonie, și frumusețe, calități care vă vor caracteriza tot anul.

CAPRICORNII: Vor fi tot anul într-o stare de agitație continuă. Sunt la mijloc între problemele de serviciu și cele legate de familie, de casă și de părinți. Toata lumea are cu ei ceva de împărțit. Noroc că ei au din toate aceste neplăceri de învățat. Cei care bineînțeles înțeleg să nu se lase atrași în această învălmășeală și se detașează. În acest fel vor putea chiar media între cele doua domenii care se intersectează în mod nefericit și vor putea transforma tensiunea în energie creativă. Se dedică studiilor sau îi învață pe cei care au nevoie sau călătoresc. Evoluează sau pur si simplu!

VĂRSĂTORII: Se află în mijlocul unei bătălii între credință, între convingerile sale morale și teorie. Lupta se dă între informația primară care le parvine și convingerile sale intime. Este poate momentul unei schimbări de paradigmă și lucrul acesta le crează o stare de tensiune. Dar tot ei sunt aceia care merg înainte. Au în ei schimbarea, cu condiția ca schimbarea să o provoace ei și să constituie un salt către viitor. Nu pot accepta regresul. Dacă cineva îi fortează către așa ceva se vor opune cu tărie. Este foarte posibilă în interiorul lor o schimbarea radicală, asta le cere 2016.   

PEȘTII: Sunt foarte posibile certuri, rupruri de colegi, de prieteni, de vecini. Este posibilă retragerea din colectivități în care au activat până acum. Dar retragerea nu este în liniște ci cu oarece scandal. Sau, dacă nu cu scandal, cu părere de rău. Dacă toate aceste tensiuni le descarcă pe realizarea unui nou contract, în altă parte, lucrurile se așează foarte bine pe sensul vieții și peștilor le va fi bine. De data acesta nu va fi vorba de o activitatea cu scop unamitar, unde atenția era orientată către cei mulți ci de o activitate în care contractul prevede clauze certe privind partenerii, obligațiile, drepturile și beneficiile fiecaruia.
 
 
 
 
 

contact@astrologie-reiki.ro