ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      HOROSCOP 2019

 

 HOROSCOP 2019

Cum? 2019? Când a fost 2018? Când?

Saturn... știe!

Deși este în domiciliu nu ne-a prea ajutat de data aceasta. De obicei face să pară totul prea încet dar de la o vreme timpul parcă zboară.

Timpul. Deși trece repede, trece cu folos, evoluția este inevitabilă.

Poate pe viitor am să încerc un altfel de horoscop. Voi analiza un an care tocmai trece, pentru fiecare zodie, de unde a plecat și unde ajunge la sfârșit de decembrie. Este interesant mai ales pentru o autoanaliză, o autoevaluare. Până la urmă e bine să vedem ce am făcut cu timpul și cum toate se așează la locul lor. Ne pare rău sau bine, vrem nu vrem, Saturn le așează pe toate acolo unde trebuie pentru că locul, lucrul și timpul este domeniul lui.

Deci să începem și noi evaluarea lui 2019.

Aproape tot anul 2019 avem planetele grele, învățătorii noștri, pe Jupiter și pe Saturn, fiecare la el în domiciliu. Asta ne dă putere și pe de altă pate dă rost timpului. Puterea în opinia mea, va consta cel mai probabil în acceptarea a ceea ce suntem în acest interval. Acceptarea locului, anturajului și condiției în care ne găsește 2019 este importantă pentru a avea sentimentul de apartenență, de așezare, de liniște interioară. De putere până la urmă. Cunoașterea ne ajută, Jupiter este puternic, ne oferă tot ce poate: înțelegere, îndrumători, discipoli, inspirație, curaj. Și cu un Neptun în domiciliu, intrat de curând în mers direct, planeta iubirii necondiționate, dar de la Dumnezeu (!!!), putem considera sintagma anului ca fiind: „OMUL SFINȚEȘTE LOCUL!”.

O perioadă cu trăsături le fel de hotărâte a fost între octombrie 1959 și octombrie 1960 cîând Jupiter și Saturn s-au aflat de asemenea fiecare în domiciliul său.

Cum am spus, puterea fiecăruia dintre noi constă tocmai în acceptarea proprie-i condiții. Nu este momentul să ne mișcăm, suntem exact acolo unde trebuie. Si este momentul să ne raportăm la Dumnezeu. Să vorbim cu El, să ne sfătuim, să vedem cum vede El lucrurile, ce ar face în locul nostru, așa avem cele mai mari șanse să reușim să facem din locul în care ne aflăm unul plin de lumină.

Avem de făcut ce se poate mai bine acolo unde ne găsim fiecare în 2019. În locul sau pe treapta ierarhică pe care suntem. Să găsim cele mai bune soluții, să încercăm să ne împăcăm cu cei cu care ne e dat să fim, să înțelegem că nimic nu este întâmplătot. Oamenii cu care ne întâlnim, drumurile care ni se deschid ne dau. Dar avem de învățat să facem deosebirea între ușile care ni se deschid și cele pe care le forțăm. Să înțelegem ce trebuie. Nu vor întârzia să apară sfătuitorii. Nu vom întârzia să găsim soluții cele mai multe dintre ele din situații care ne par întâmplătoare și cărora de cele mai multe ori nu le dăm atenția cuvenită: o frază dintr-o carte, dintr-un articol, dintr-o emisiune TV, dintr-o conversație auzită involuntar. Totul este să reușim să decelăm informația corectă. Să cerem ajutorul și vom afla.

Nu-i mai puțin adevărat că pentru unii locul potrivit poate fi undeva departe. Un îndemn subtil dar suficient de insistent poate fi tocmai semnul de așezare în locul care trebuie sfințit de acel om. 

Ne vom simți împăcați. Ceea ce vom acumula în 2019 va fi solid. Conceptul „acum și aici” poate fi mai bine înțeles în conjunctura anului 2019. Și ne așează deopotrivă ideile, crezul, știința, rostul, munca, banii, viața în general pe niște trepte solide. Care urcă!

Fiecare dintre noi își va da seama la finele lui 2019 că lucrurile sunt puțin mai altfel dar puțin mai bine. Nu acel bine cu sclipiri aurii aurii ci un bine de granit. Vom face eforturi dar acestea vin firesc, nu ne epuizează și mai vedem că „începe să se lege” și asta ne motivează. Este până la urmă un an al împlinirilor. Sună cam ca o lozincă dar așa percep eu anul 2019.  

Uranus a intrat in Taur în jurul lui 14 mai 2018. Părăsește însă această zodie pe 5 noiembrie datorită retrogradării. În 6 ianuarie Uranus îți reia mersul direct pentru ca în 6 martie să reintre, de data aceasta pentru circa 7 ani, în zodia Taur. Daca am auzit în ultimii 7 ani sintagma „dezvoltare personală” foarte des este tocmai acest Uranus în zodia lui „eu sunt!” un „eu sunt” cu semnul exclamării când este vorba de zodia Berbec. Eu sunt nemaipomenit, eu sunt inventator, eu sunt altfel, am dreptul să fiu altfel! Am dezvoltat personalitatea, am acumulat la nivel de originalitate. Fiecare și-a dezvoltat în ultimii 7 ani acea latură care îi conferă unicitate, acea latură unde a simțit că poate aduce plus-valoare, noutate.

Pentru aceia care au prins valul și în ultimii 7 ani nu s-au complăcut într-o confortabilă rutină ci au făcut efortul să găsească și să cultive ceea ce îl deosebește, intrarea lui Uranus în Taur va aduce beneficii materiale tocmai prin valorificarea celor dobândite.

Odată cu trecerea lui Uranus în Taur, se va pune problema: da, ești unic, esti magnific, ești electric, dar câte parale faci? pentru că vibrațiile lui Uranus în Taur nu se mulțumesc cu petarde, cu calități excepționale, cu unicate, decât dacă aduc și un folos practic. Să nu judecăm greșit însă vibrațiile acestei zodii. Taur nu înseamnă materialism 100%, nicidecum, folosul practic este de mai multe feluri. Unul dintre feluri ar fi aplicarea practică a unor elemente acumulate în spirit, în minte și care fără materializare, ar rămâne acolo undeva de unde poate altădată, sau poate niciodată, nu vor ieși la iveală. Aici și materializarea, concretizarea lui Saturn în Capricorn vor avea un aport benefic.

Semnele de pământ sunt avantajate de Uranus. Taurul este „deranjat” în cel mai bun sens al cuvântului, devine mai flexibil, mai receptiv la nou, mai puțin încăpățânat. Severul zodiacului, Capricornul va fi observat că îndrăznește să acționeze si în afara grilei propuse, la modul „fie ce-o fi”. Iar nativii din Fecioară vor fi ajutați de Uranus să ia decizii și fără să analizeze și să taie firul nu în 4!

Doua semne vor fi de-a dreptul bulversate de intrarea lui Uranus în Taur: Leul și Vărsătorul. Vărsătorul poate mai puțin fiincă Uranus este planeta guvernatoare a acestui semn și este obișnuit și cu bune și cu rele de la aceasta. Vărsătorul poate fi cel mult mirat de el însuși și predispus să își reprime tendința spre extravaganță. Nu își mai cumpără ultimul răcnet de electronice, se oprește și el puțin din fugă și încearcă să-și facă un program mai puțin alert. Pentru Leu însă începe o perioadă de circa 7 ani în care, daca nu sunt atenți, daca nu își înfrânează la timp pornirile excentrice, pot cădea în ridicol dacă nu mai rău. Se vor uita uimiți la nativii din Taur, la ideile acestora, la amploarea personalității lor, la optimismul acestora și la deschiderea pe care o au către lucruri cu cât mai deosebite și mai avangardiste cu atât mai avantajoase pentru tauri, evident. Ce mai, taurii vor domina aparițiile electrizante pentru următorii 7 ani!

Cred, si sper să am dreptate, vom asista la mai puține accidente cu foc sau explozii.

Ce am făcut anul trecut în luna mai, trecerea de la intenția de autoafirmare și de acumulare a tot ce este nou la a anticipa folosul practic al acestora, se va relua în martie și de data aceasta pentru circa 7 ani, mai precis până în iulie 2025.

Până atunci să ne așteptăm la noutăți, invenții, prezentări curajoase în domeniul cosmeticii, al agriculturii, al silviculturii, al relației cu natura. Să ne amintim de perioada mai-noiembrie 2018 ca de una de avanpremieră a ce va fi timp de 7 ani în ce privește influența planetei Uranus.

Cu toții ne amintim, mai mult sau mai puțin, de idealurile cu care am venit aici și acum, mai clar, în această viață. Neptun se află în domiciliu toată perioada de un an. Rămânem idealiști. Credința, relația cu Divinitatea este deplină la marea majoritate a celor care au o relație. Ceilalți rămân și mai convinși de propriile idei cu condiția ca acestea să fie sincere....

Este o perioada bună pentru artiști, au parte de inspirație. Intuiția lucrează. Pot fi favorizate orice activități în care nativul își poate folosi sau este lăsat să îți folosească intuiția. Din păcate, cu un Neptun puternic, aceia care au luat drumul alcoolului sau al substanțelor halucinogene se vor afunda și mai mult în aceste vicii din care pot ieși numai cu eforturi mari. Un Saturn, și el în domiciliu, le este de mare ajutor dacă fac apel la „cum și cât trebuie”. 

Pluton este în Capricorn și mai rămâne acolo o bună bucată de vreme, cam până în 2030. Ce a fost de câțiva ani incoace, transformări profunde ale lumii în care trăim, a vieții de familie și a modului în care ne raportăm la valorile tradiționale, la rădăcini, este în continuare în plină transformare.

La sfârșitul lunii aprilie Saturn se apropie de Pluton încercând o conjuncție, dar în 29 aprilie retrogradează și lucrurile iau o întorsătură, reușind conjuncția abia la începutul lui 2020. Lucrurile cele mai profunde și cele mai ascunse pot acum să iasă la lumină. Este cel puțin neplăcut pentru aceia care au de ascuns lucruri grave. Cei pentru care a ascunde este un fel de a se juca, vor constata că jocul devine periculos prin profunzimea celor ce se întâmplă: meînțelegând că este doar un joc, partenerii iau treaba în serios. Sau pur și simplu , cei care se joacă constată că găsesc la rândul lor lucruri ascunse.

Sfârșitul lui aprilie 2019 este o perioadă în care putem să ne înnoim strategiile, programul, în general structurile care ne mențin ritmul vieții, eșafodul pe care be bazăm. Înnoirea este condiționată de anularea în totalitate a ceea ce este vechi și înlocuirea în cu acel nou. Iar opțiunile nu trebuie să fie foarte variate, odată stabilite ceva, țintim acel ceva și ne concentrăm pe realizare concretă.
 
Zilele care urmează vor veni previziunile pe zodii. 
 

Vă doresc un an 2019 mult mai bun decât 2018 și ceva mai puțin bun decât 2020!


contact@astrologie-reiki.ro