ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      TURNUL BABEL SI SATURN

 
 
TURNUL BABEL SI SATURN

Ma impresioneaza mereu trecerea fiintei de la copilarie la stadiul de maturitate. Este un adevarat cataclism, este inceputul prabusirii Turnului Babel!

La inceput vorbim toti aceeasi limba. Avem un fascicul director luminos care ne pare ca ne va conduce fara limita.  

Copilaria te face print! Esti lumina familiei, esti speranta lor de geniu si esti propria-ti speranta ca nimic nu este imposibil. Construiesti. Sus, si mai sus...

Incet incet, printul se transforma, turnul se clatina, apar primele fisuri. Ce era pana mai ieri centrul universului familial, devine un biet satelit al unui nou centru care peste putin timp, foarte putin, incepe la randul lui sa orbiteze in jurul a cuiva/ceva/cineva(?). Prea repede! Si mai zicem ca Saturn cere rabdare? Este doar biata noastra perceptie de moment – totul este relativ zic unii. Ca vrem ceva, neaparat imediat si ne pare lung drumul pana la implinire! 

Ma apropii de a doua revolutie saturniana. Turnul meu se clatina rau. Incep sa vorbesc o limba pe care din ce in ce mai putini oameni din jurul meu o inteleg. Si aud din ce in ce mai multe dialecte in care ma pierd, nu pricep, de unde vin toate acestea? De ce ai mei cu care ma intelegeam atat de bine sunt din ce in ce mai putini?

Ce ne faci Saturnule?

Ne-ai adus pe tava tot felul de potiuni care sa ne trezeasca la realitate. Realitatea ne-a trezit emotii pe care le punem pe seama acelor planete rafinate (nu ca tine!) cand de fapt totul de la tine pleaca. Ce s-ar face Uranus fara timp, ar mai putea el sa fie brusc, exploziv? Dar infinitul Neptun, cum ar mai sti el ca nu se termina? Dar Pluton, cum s-ar descrie fara timp si materie? am mai sti de moarte? Ce ne-am face fara timpul care trece, fara spatiul concret? Ne-am plictisi! Ne-am plictisi ingrozitor!

Si noi cum iti multumim, Saturnule?

Am citit Cartea clanului din Baltimore a lui Joel Dicker. Cand am terminat-o, la cateva ore bune dupa un miez de noapte de iarna, trista, m-a apucat filozofia si astro-filozofia (exista asa ceva? daca da atunci e bine, daca nu, uite ca exista acum!). Saturn m-a ajutat si am restrans intreaga mea simtire in cateva randuri. Asa cum tot el aseaza visele nesfarsite ale copilului intr-o suma finita de fapte concrete. 

contact@astrologie-reiki.ro