ASTROLOGIE
"Da-i unui om peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata."
Vechi proverb chinezesc 
   PRIMA PAGINA      VALUL DE FRIG DIN 17 APRILIE 2017


 
 
 
O SCURTA EXPLICATIE A VALULUI DE FRIG CARE A CUPRINS ROMANIA
 
 
Am luat ca reper harta zilei de 20 martie 2017, ora 12:29 cand Soarele a intrat in Berbec.

Cuspida Casei 4 se afla in Balanta, semn rece. Asceasta reprezinta aspectul cel mai important in privinta valorilor de temperatura ale perioadei de timp pana ce Soarele va intra in Rac. Deci vremea va fi rece.

Prima casa are cuspida in Rac, deci AS in Rac. Casa 1 nu are planete. Luna, guvernatorul, planeta rece, se afla in Sagetator. Semnul, in acceptiunea astro-meteo este cald. Aceasta reprezinta ¼ ca pondere pentru temperaturile din perioada 20 martie - 21 iunie.

Semnul Berbec in care tocmai intra Soarele este guvernat de Marte, semn de extreme, temperaturi fie ridicate fie foarte coborate,  functie de anotimp si de clima din zona, in tot cazul temperaturi care agreseaza. Marte se afla in Taur, semn ce indica temperaturi moderate. Aceasta reprezinta 1/8 din probabilitatea de manifestare al temperaturilor.

O alta categorie de planete cu influenta de 1/8 in manifestarea temperaturilor intre doua faze importante anuale (solstitiu-echinoctiu) sunt cele aflate in case angulare. Jupiter in Casa 4, cu influenta benefica (dar sa nu uitam numai 1/8), in Balanta, semn rece. Calitatile jupiteriene de cald sunt diminuate. Pe de alta parte, tot in case angulare se afla Uranus, Mercur, Venus si Marte, toate reci cu exceptia lui Marte care poate fi extrem rece sau extrem cald, dar in asa vecinatate, eu zic ca nu poate fi decat extrem de rece – si asa s-a si dovedit ca a fost!!!
Dar pana in iunie ne putem astepta si la extreme calde. Uranus in casa angulara si cu cuadratura la AS, aduce surprize, valuri de frig, schimbari de azi pe maine, sa vada daca facem fata! Si daca stim sa ne unim fortele cu vecinii, colegii, prietenii, ca sa trecem prin incercare.

Aspectele pe care planetele care ne intereseaza il fac intre ele sunt si ele importante. In momentul de solstitiu, Jupiter a primit o cuadratura de la Pluton aflat in Capricorn, ceea ce ii diminueaza din beneficitate si predispune la temperaturi extreme. S-a vazut ca s-a ajuns si pana la 28o in perioada de la echinoctiu pana acum.

Mai este o planeta de urmarit si inca una foarte importanta a carei miscari reprezinta 1/2 din probabilitatea de manifestare a temperaturilor: cuspida Casei 4 este in Balanta, a carei guvernator este Venus. Pe 3 aprilie Venus a intrat in Pesti, semn rece si se va afla in acest semn pana pe 29 aprilie cand ne putem astepta la incalziri usoare.  

Iar din 8-9 mai Uranus inceteaza cuadratura cu AS si vremea poate deveni mai previzibila, mai aproape de medii. Sau surprizele vor fi neutre spre placute!

Asta numai in ceea ce priveste temperaturile. Pentru umiditate si pentru miscarea aerului se ridica cate o alta astrograma. Acestea coroborate, plus o harta speciala, pot sa ajute la identificaea predispozitiilor pentru manifestarea de fenomenelor meteo extreme/periculoase: tornade, inundatii, canicula, ger sub o anumita limita, tsunami, poate chiar alunecari de teren.
contact@astrologie-reiki.ro